Energielabel bestellen

logo vdhoogenbouwtechnische keuringen FAV

Snel geregeld

Binnen enkele dagen is uw woning voorzien van een geldig energielabel.

logo vdhoogenbouwtechnische keuringen FAV

10 jaar geldig

Het energielabel voor uw woning is 10 jaar geldig.

logo vdhoogenbouwtechnische keuringen FAV

Deskundig

Door de jarenlange ervaring kunt u van ons een deskundige inspectie verwachten.

Waarom een energielabel?

Energiezuinig wonen

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Met dit inzicht probeert met energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Maatregelen treffen

Het energielabel geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen om uw wooncomfort te bevorderen, energiezuinig te leven en geld te besparen.

Verplichting per 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 is het verplicht om bij het verkopen of verhuren van een woning, het pand te voorzien van een energielabel.

In slechts 3 stappen

Afspraak maken

Inspectie uitvoeren

Energielabel registreren

Waarom een energielabel?

Het energielabel is ingevoerd volgens een Europese richtlijn, de Energy Performance of Buildings Directive. Doel van het energielabel is eigenaren van woningen of gebouwen bewustmaken van de hoeveelheid energie die ze verbruiken. De overheid hoopt zo woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen. Op het definitieve energielabel staat welke energiebesparende maatregelen de huiseigenaar kan nemen. Ook staan in dat overzicht de kosten, baten en rendementen van de maatregelen.

En als ik geen energielabel neem?

Per 1 januari 2021 is het verplicht om een energielabel aan te schaffen bij alle overdrachten van woningen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert en handhaaft deze regelgeving. Woningen die hier niet aan voldoen riskeren een boete die hoog kan oplopen. Bovendien kan de woning niet worden overgedragen als er geen geldig energielabel aan verbonden is.

Hoelang is een energielabel geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Heeft uw woning al een energielabel? Zoek dan de datum van uitgifte van dit label op. Zo kun je achterhalen of uw energielabel nog geldig is of dat u een nieuw energielabel moet bestellen.