Dus daar ben je – eindelijk op het punt om een ​​contract te ondertekenen en je nieuwe woning te betrekken. In uw gretige ogen ziet het gebouw er brandschoon en charmant uit, misschien met slechts een paar kleine onvolkomenheden. Maar keer op keer komen mensen er op de harde manier achter dat de architectonische staat van een huis meer inhoudt dan op het eerste gezicht lijkt.

Constructies hebben vaak verborgen gebreken. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze tekortkomingen iets dat een leek gemakkelijk over het hoofd kan zien en uiteindelijk een fortuin verliest als hij probeert op te lossen. Dus, wat voor soort verborgen huisdefecten kan een bouwkundige inspectie aan het licht brengen?

Foundation kwesties

Scheuren in de buitenkant kunnen mogelijk wijzen op problemen die erger zijn dan een gemakkelijk vervangbare verrotte gevelbeplating. Het probleem is dat ze vaak worden verborgen door modder en verf. Alleen ervaren woningmeters zullen weten hoe ze verder moeten kijken dan het voor de hand liggende en kunnen beoordelen of de woning structureel ondeugdelijk is.

Waterschade

Alleen omdat u de schimmel niet kunt zien, betekent niet dat de lucht veilig is om in te ademen. Vochtschade kan de muren, vensterbanken en gipsplaten van het huis in veiligheidsrisico’s veranderen, maar dit alles is ook gemakkelijk te verbergen met verflagen.

Schadelijke bouwmaterialen

Van de beruchte coatings op asbest- en loodbasis die vaak worden aangetroffen in oudere gebouwen, tot kwik en radioactieve stoffen in huishoudelijke apparatuur. Het scala aan gevaarlijke stoffen is breed en met het blote oog niet op te sporen.

Home bedrading

Een hoogwaardige elektrische installatie gaat verder dan voldoende stopcontacten voor al uw apparaten. Het vervangen van slechte bedrading kan u gemakkelijk een arm en been kosten, dus het is een goed idee om een ​​landmeter naar de zekeringkast te laten kijken en te bepalen in welke staat de bedrading zich bevindt.

Dak lekkage

Een verkeerd aangelegd of slecht onderhouden dak kan lekkende onaangenaamheden worden. Voordat u zich ertoe verbindt om in te trekken, moet een specialist de structuur van het dak en mogelijk verlies van isolatie onderzoeken.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden om te illustreren waarom het zo belangrijk is om vóór de aankoop een technische inspectie van het huis te regelen. Neem vandaag nog contact met ons op als u op zoek bent naar een deskundige analyse van de structurele staat van uw eigendom.